Filmoteka, amb K

La programació de la Filmoteca per al 2015 s’escriu amb K. Amb K de Kaurismäki, qui ens visitarà al gener per retre homenatge al seu col·lega i amic Peter von Bagh; amb K de Kiarostami, que impartirà un taller a Barcelona durant el mes de març i ens presentarà una retrospectiva de la seva obra; o amb K de Kane, el mític protagonista del primer llargmetratge d’Orson Welles. Commemorarem el centenari del seu naixement amb un repàs antològic de la seva obra i un seguit d’activitats especials que convocaran als millors especialistes de la seva polifònica carrera.

Hi haurà sorpreses, al llarg de l’any, però ja podem anticipar-vos d’altres plats forts, des de l’esperada recuperació de la filmografia de Jean Epstein –procedent de la Cinémathèque Française- fins a un homenatge a Alain Resnais pel qual esperem comptar amb la presència d’alguns dels seus col·laboradors més propers. A l’estiu arribarà el torn de Jarmusch, Lynch i Schrader. Si el guionista de Taxi Driver va escriure un llibre sobre l’estil transcendental de Dreyer, Ozu i Bresson, proposem explorar la no menys sòlida transcendència estètica d’aquests tres cineastes independents nord-americans.

Rovira Beleta, protagonista d’una de les dues exposicions que produïm aquest any –juntament amb la defotografies dels germans Sabaté sobre films de la República i el primer franquisme-, serà objecte d’una merescuda retrospectiva. També hem convidat Gianni Amelio per presentar els seus films i els del Rossellini neorealista que precedeix el que després va dirigir Ingrid Bergman. És el centenari de la protagonista de Casablanca i també el de Sinatra, amb k de Frank, una Veu que també tenia Rostre a la pantalla.

Tanquem l’any 2014 amb prop de 150.000 espectadors, els mateixos que el 2013, tot un èxit en els temps que corren. I ho fem sense renunciar a una programació exigent i diversificada que ens consta que és la que mantén el interès i el compromís del nostre públic. Us ho agraïm i, a la vegada, esperem no defraudar-vos amb tot el que hem preparat pels propers mesos. Està pensat per gaudir de bon cinema i aquest és el nostre missatge de felicitació d’aquestes festes.

Deixa un comentari