Almodóvar Bros.

Agustín Almodóvar ha presentat Matador a la Filmoteca. Aquesta és la primera pel·lícula dirigida pel seu germà que ell va controlar com a productor. Prèviament, el cineasta manxec havia rodat en cooperativa –Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón– o sota el paraigües de marques alienes que si bé van apostar per ell, no van saber treure-li tot el seu potencial creatiu. Un d’aquest productors fins i tot va vaticinar a Pedro Almodóvar que si seguia fent pel·lícules “de pobres”, no arribaria mai enlloc.

Matador està dedicada a Agustín, l’Almodóvar a l’ombra de Pedro; el germà que mou els fils des del despatx de producció i a qui, si se’l veu, és en petits “cameos” cinematogràfics. Al film que ara començaran a rodar interpreta un controlador cinematogràfic, “una feina que mai no he fet, ni a la pantalla ni a la realitat”. Darrera la creació de Pedro, hi ha la seguretat que aporta Agustín, un pou de coneixement i de saviesa sobre els films que ambdós han compartit.

Agustín Almodóvar ha visitat per primer cop la nova seu de la Filmoteca i ha promès tornar-hi amb el seu germà. De fet, ja fa uns quants anys, Pedro ja va visitar la vella sala de l’avinguda de Sarrià amb motiu d’una memorable taula rodona que un servidor va tenir l’honor i el privilegi de moderar. La resta de tertulians eren l’escriptora Maruja Torres, l’historiador Román Gubern i Daniela Arònica, autora d’una monografia sobre el cineasta. L’espectacle, aquell dia, va ser a peu de pantalla. Ara, els protagonistes són els films dels Almodóvar Bros. que, durant els mesos de maig i juny, es poden veure a la Filmoteca per descobrir on rau l’èxit del més internacional dels cineastes espanyols.

Deixa un comentari